Εθελοντική Αιμοδοσία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Tην Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα μία ακόμα μεγάλη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Οι εν λόγω αιμοδοσίες έχουν καθιερωθεί από τον Οκτώβριο του 2022 και οργανώνονται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ.

 

Και στις έξι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, η ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση των μελών της κοινότητας του ΕΜΠ, και ιδιαίτερα των προπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών, ήταν εντυπωσιακή. Συνολικά, έχουν προσέλθει 1090 εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας 880 μονάδες αίματος, αποδεικνύοντας ότι η κοινότητά μας είναι πρωτοπόρος και σε θέματα εθελοντικής ανθρωπιστικής συνδρομής, και συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εθελοντών αιμοδοτών.

 

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Καθ. Ι. Χατζηγεωργίου δήλωσε: «Συγχαίρουμε τους συναδέλφους Παναγιώτη Τσανάκα και Ιωάννη Ζευγώλη για την αποτελεσματική οργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών που αναδεικνύουν με πρακτικό τρόπο τα πιο υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη όλης της πολυτεχνειακής μας κοινότητας, και ιδιαιτέρως των σπουδαστών μας. Η Διοίκηση του ΕΜΠ αισθάνεται υπερήφανη και παραμένει αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία προσφοράς στον άνθρωπο και στο δημόσιο συμφέρον.»

 

 Back to top