Δωρεά Εκπαιδευτικής Διάταξης Αντλίας Θερμότητας Carrier με Ψυκτικό Μέσο R-290

Το ΕΜΠ γίνεται το πρώτο ΑΕΙ που αποκτά πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία

 

Η ΑΗΙ CARRIER SEE, κοινοπρακτική εταιρεία της Carrier Corporation,  με ευθύνη για τη διανομή και την παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση των προϊόντων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού Carrier και Toshiba στην περιοχή της Ν.Α Ευρώπης, ανακοινώνει με χαρά τη δωρεά μιας εκπαιδευτικής διάταξης αντλίας θερμότητας Carrier με ψυκτικό μέσο R-290 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

 

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στο χώρο του ΕΜΠ. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

 

Η δωρεά της ΑΗΙ CARRIER SEE καθιστά το ΕΜΠ το μοναδικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα που διαθέτει ανάλογο εξοπλισμό. Το ΕΜΠ, ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, διαθέτει το κατάλληλο εκπαιδευτικό και ερευνητικό περιβάλλον για να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή τη δωρεά.

 

Η πλήρως λειτουργική εκπαιδευτική διάταξη θα επιτρέψει στους φοιτητές του ΕΜΠ να εξοικειωθούν με την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και να δουν στην πράξη τη λειτουργία της νέας τεχνολογίας R-290. Το R-290, γνωστό και ως προπάνιο, είναι ένα φυσικό ψυκτικό μέσο με χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), προσφέροντας μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

 

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Ιωάννη Κ. Χατζηγεωργίου, δήλωσε: “Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία αυτή που ενισχύει έμπρακτα το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του ΕΜΠ και αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου μπορεί να προάγει την κοινωνική πρόοδο και να υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από τέτοιες συνέργειες μπορούμε να θέσουμε και να ενισχύσουμε τα θεμέλια για ένα ευοίωνο, βιώσιμο μέλλον”.

 

Ο κύριος Αδαμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHI CARRIER SEE, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που δωρίζουμε αυτήν την εκπαιδευτική διάταξη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία της εκπαίδευσης και της έρευνας για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για το μέλλον. Ελπίζουμε ότι η δωρεά αυτή θα συμβάλλει στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς μηχανικών που θα ηγηθούν της στροφής προς ένα πιο πράσινο μέλλον."

 

 

1

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Πρύτανης Καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου και ο κ. Θωμάς Αδαμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHI CARRIER SEE

 

1

Από αριστερά προς δεξιά: ο κ.Θανάσης Παλιογιάννης, Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Λογαριασμών και Κάθετων Αγορών της AHI CARRIER SEE, ο Πρύτανης Καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου, ο κ. Θωμάς Αδαμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHI CARRIER SEE, κ. Σοφία Τιλαβερίδη Marketing Manager AHI CARRIER SEE

 

1

Από αριστερά προς δεξιά: η κ. Ειρήνη Κορωνάκη Διευθύντρια του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών , ο Πρύτανης Καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου, ο κ. Θωμάς Αδαμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHI CARRIER SEE, ο κ.Θανάσης Παλιογιάννης, Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Λογαριασμών και Κάθετων Αγορών της AHI CARRIER SEE

 

1

Πλήρως εξοπλισμένη εκπαιδευτική διάταξη αντλίας θερμότητας Carrier με ψυκτικό μέσο R-290

 

To R-290 είναι ένα φυσικό ψυκτικό μέσο με μηδενικό δυναμικό καταστροφής του όζοντος (ODP) και πολύ χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP). Αυτό το καθιστά μια πιο βιώσιμη επιλογή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ψυκτικά μέσα, όπως τα CFCs και τα HFCs.

 

Σχετικά με την ΑΗΙ CARRIER SEE

 Back to top