Χώρος πράσινου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ολοκληρώθηκε μία σημαντική παρέμβαση υποδομής σε έναν μεγάλο χώρο πρασίνου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Στην περιοχή που ορίζεται από την Κεντρική Πύλη Κατεχάκη, τον πεζόδρομο προς τις πλατείες Κέντρου, τον περιμετρικό δρόμο και το Θωμαΐδειο κέντρο εκδόσεων έγιναν οι εργασίες:

  • κλάδεμα δέντρων
  • αφαίρεση δασικής καύσιμης ύλης
  • καθαρισμός από άχρηστα και εύφλεκτα υλικά

 

Καλύφθηκαν συνεπώς ανάγκες προληπτικής πυροπροστασίας αλλά και αποδόθηκε ένας αυτόνομος καλλωπισμένος χώρος πρασίνου, με περιπάτους και βιοποικιλότητα.

 

Επίσης έγιναν προσπελάσιμες διαδρομές που συνδέουν κομβικές θέσεις στον περίμετρικό δρόμο με το κέντρο της Πολυτεχνειούπολης. Διευκολύνεται η  κίνηση των πεζών από την Πύλη Κατεχάκη και την είσοδο των Νέων Εστιών προς την Βιβλιοθήκη και τη ΣΗΜΜΥ.

 

Ο μεγάλος αριθμός μεγάλων πεύκων στον χώρο παρέχει εξαιρετικές συνθήκες σκίασης σε επισκέπτες. Αλλά  υπάρχουν και θέσεις με βοτανικό ενδιαφέρον λόγω της ποικιλίας σε είδη θάμνων και δέντρων: αμυγδαλιές, βελανιδιές, ελιές, χαρουπιές, κανάρια πεύκα,  σφενδάμια, φτελιές, δενδρολίβανα, μυρτιές, σχίνοι κ.ά.  Οι εργασίες έγιναν υπό την επίβλεψη του Γεωπόνου του ΕΜΠ, κ. Αλέξη Βαρδάκη.

 Back to top