Ανοικτή εκδήλωση “EULiST towards linking Society and Technology” – livestreaming 26 Ιουνίου στις 16:30

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σας προσκαλεί στην ανοικτή εκδήλωση “EULiST towards linking Society and Technology” τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 από τις 16:30 έως τις 19:00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Στρατηγική της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EULiST σε συνδυασμό με δράσεις εξωστρέφειας του ΕΜΠ, προς μια πανεπιστημιακή κοινότητα δίχως σύνορα.

 

Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια είναι νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης, και αφορούν συμμαχίες που σκοπεύουν να εξελιχθούν στα Πανεπιστήμια του μέλλοντος, ενισχύοντας την ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την Έρευνα και Καινοτομία, αλλά και την Κοινωνία. Το EULiST είναι μια Συμμαχία δέκα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που στοχεύει στην αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλοντας στις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Συντονιστής της Συμμαχίας είναι το Leibniz University Hannover (DE), και εταίροι μαζί με το ΕΜΠ τα Πανεπιστήμια Lappeenranta-Lahti University of Technology LUT (FI), Jönköping University (SE), Institut Mines-Télécom (FR), Brno University of Technology (CZ), Slovak University of Technology in Bratislava (SK), Technical University of Vienna (AT), University Rey Juan Carlos (ES), University L'Aquila (IT).

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EULiST, την οποία φιλοξενεί το ΕΜΠ στις 26 και 27 Ιουνίου 2023.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και θα μεταδίδεται ζωντανά στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=KtFeriP0BOg

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

Η Συντονίστρια της EULiST NTUA Team

Καθ. Κατερίνα Αδάμ

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Καθ. Ανδρέας ΜπουντουβήςBack to top