Πρόσκληση στο Συμπόσιο «Why Research Integrity matters»

Σας προσκαλούμε στο Συμπόσιο με θέμα την Ακεραιότητα της Έρευνας, με τίτλο «Why Research Integrity matters» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2023, από τις 09:00 έως τις 17:00, στην Αίθουσα Λύσανδρος Καυταντζόγλου, στο Κτίριο Αβέρωφ του ιστορικού συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων 42, 10682, Αθήνα). Στο Συμπόσιο θα μιλήσουν κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κόσμο, σχετικά με ζητήματα που άπτονται της παραγωγής αξιόπιστων ερευνητικών αποτελεσμάτων και, αποδεδειγμένα, απασχολούν τους ερευνητές στην καθημερινή τους πρακτική. Το συγκεκριμένο Συμπόσιο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Ακεραιότητα της Έρευνας (https://wcri2024.org/), το οποίο συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αθήνα από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2024.

 

Σκοπός μας, με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, είναι να προβάλουμε τη θεμελιώδη αξία της αξιόπιστης έρευνας σε όλα τα ερευνητικά πεδία, από τις Κοινωνικές Επιστήμες ως την Βιοϊατρική και από τις Φυσικές ως τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Απώτερος στόχος μας είναι τα παραγόμενα ερευνητικά αποτελέσματα να είναι άξια εμπιστοσύνης, όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την κοινωνία, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο διεθνές παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

 

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλα τα μέλη της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας να σταθούν αρωγοί και να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες του Συμποσίου, με τη φυσική τους παρουσία στην αίθουσα Λύσανδρος Καυταντζόγλου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συμποσίου, καθώς και για την δωρεάν εγγραφή σας, παρακαλούμε να ακολουθήσετε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://wcri2024.org/research-integrity/.   Back to top